Hírek

Kiváló immunrendszer erősítő a grapefruit

Kiváló immunrendszer erősítő a grapefruit
A citrusfélékről, így a grapefruitról is köztudott, hogy magas C-vitamin tartalma miatt főleg a téli időszakban a fogyasztásuk nagyon ajánlott.

 


Hogyan vágjunk fel egy grapefruitot egyszerűen?

Ha le kellene írni, hogy milyen íze van a grapefruitnak, akkor valahol a citrom és a narancs között félúton lehetne meghatározni. Ez a kissé savanykás, kissé kesernyés gyümölcs azonban nagyon jó hatással van az immunrendszerünkre, ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani. Fogyókúrák és tisztító kúrák elengedhetetlen szereplője lehet, ez a finom gyümölcs, hiszen felgyorsítja és hatásosabbá teszi a kilók elleni küzdelmet. Ez elsősorban magas rost és víztartalmának köszönhető. A grapefruitban lévő rostok képesek még további folyadék felvételére, így a gyomorban megduzzadva teltségérzetet is okoznak. Ezen kívül segít a zsírok lebontásában, ezáltal jó hatással van a koleszterinszintre is.

Grapefruit az immunrendszer erősítője
Érdemes beiktatni ezt a finom gyümölcsöt a mindennapi étkezésünkbe

A grapefruitnak májtisztító hatása is van, mert magas a kálium tartalma, ez segíti az erek falán megakadályozni a káros anyagok lerakódását. Lúgosítja a vért és segít a vérnyomás csökkentésére is. Bár sokan csak a gyümölcs húsát fogyasztják, jó tudni hogy a sárga héj alatt található fehér részben találhatók a bioflavoinok, melyek elősegítik a kapilláris erek regenerálódását. A gyümölcs fogyasztása jótékony hatással van a húgyutakra és tisztító kúrák kitűnő kiegészítője. Bár maga a gyümölcs elég savanykás ízű, csak önmagában fogyasszuk, ne tegyünk rá sem cukrot sem pedig mézet!!! Sokan nem tudják, de a grapefruitnak mag a magja is nagyon egészséges. Jótékony hatását ma modern orvostudomány is elismeri. A gyümölcs magjából készült kivonatot már igen sokféleképpen hasznosítják. Segít a vírusok és baktériumok elpusztításában, gombaölő hatása van és még sok parazita ellen is hatásos.

 

-BT-