Hírek

Itt az eperszezon - használjuk ki!

Itt az eperszezon - használjuk ki!
Ha tavasz vége nyár eleje, akkor az igazi ínyencek már tudják, hogy itt az eperszezon. Gyerekek és idősek egyaránt szívesen fogyasztják ezt az ínycsiklandó finomságot.
A földieper egy igazán közkedvelt gyümölcs. Nevét különlegesen édes, szinte émelyítő illatáról kapta. Eredetileg Észak-Amerikából származik, ahol még fán termett. Magyarországon ismert és elterjedt fajtája földhöz közeli, alacsony bokrokon növő finomság. Ma már szinte minden zöldségesnél megtalálható és gyakran árulják út széli standokon is. Aki igazán finom epret szeretne választani, az ne szín vagy méret szerint válasszon. Az epernél sokkal fontosabb az illata. Az a legjobb választás, amelynek finom, édes illata van, fényes és egészséges.

Az eper sokféle módon felhasználható
Az eperlekvár az egyik leg ízletesebb csemege


Az epret bátran fogyaszthatják azok is, akik valami könnyű finomságra vágynak, hiszen 10 dkb eper mindössze 35 kalóra. Szénhidrát tartalma is elenyésző, így bátran ajánljuk mindenki számára. Az epre sokféleképpen felhasználható. Bár az eper íze önmagában érvényesül a legjobban, bátran használjuk saláták kiegészítéseként de az ínyencek tejszínhabbal vagy akár pezsgővel is fogyaszthatják.
Fontos tudni, hogy az eperre sokan allergiásak, ezért a gyerekeknek kezdetben csak óvatosan adható. Az allergiás tüneteket azonban csak az eper apró magvai okozzák, így a gyümölcsöt átpaszírozva még az allergiások is fogyaszthatják.
-BT-