Hírek

Antioxidáns tartalmú és rákmegelőző hatású a gránátalma

Antioxidáns tartalmú és rákmegelőző hatású a gránátalma
A gránátalma nem csak finom, de egy hihetetlenül egészséges gyümölcs, amelyet már évezredek óta használnak a gyógyászatban is.

Egy nagyon egyszerű gránátalma pucolási technika

A gránátalma egy sötétbordó színű gyümölcs, amely rengeteg magas rost és vitamintartalmú magot rejt magában. Egy gyümölcsben akár 600 mag is található, amelyek kifejezetten ízletesek, viszont kalóriaszegények és vitamindúsak. A gránátalmát az kínai és népi gyógyászatban már évezredek óta ismerik és használják, hiszen számos pozitív hatása van a szervezetre.

Méregtelenítésre és a fogyás elősegítésére is kiválóan alkalmas, hiszen magas rosttartalma mellet minimális kalóriát tartalmaz. A rostoknak köszönhetően fokozza az emésztést és segít beindítani a zsírégető folyamatokat. Értékes levével csökkenthető a kolleszterinszint és antioxidáns tartalmának köszönhetően csökkenti a szabadgyökök kialakulását.

Gránátalma - finom és egészséges
A gránátalma magjai magas rost és vitamin tartalmuk miatt nagyon egészségesek
 
Több kutatási is rávilágított arra, hogy a rendszeresen gránátalmát vagy gránátalma levet fogyasztó betegeknél csökken a magas vérnyomás és erősödik az immunrendszer. Magas C és K vitamin tartalmának köszönhetően a szervezet ellenállóbb lesz a vírusos fertőzéskkel szemben. A K vitamin erősíti a csontokat és a megfelelő véralvadást is elősegíti.

A gránátalma sokrétűen felhasználható gyümölcs. Fogyasztható magában vagy gyümölcslé formájában, de kiváló saláta alapanyag is.


-BT-